.kissenödig.

Nu har vi varit på ÖF. Som vanligt på onsdagar. Det var nästan inget folk där men det var trevligt ändå. Elvira var lite blyg när vi kom och gömde sig mellan mina ben. En ny grej hon har fått för sig. Men det är ju lite gulligt när barn är busblyga tycker jag. För hon ser verkligen busig ut när hon står och kramar Mamis ben.
Papi bakar bullar till Elviras kalas som är på söndag. Blir nog mycket folk. SÅ vi kan väl göra så här

1-årskalas på söndag 4/5
Öppet hus från klockan 15.00
i Vidablickssalen
Elvira bjuder på kakor och bullar
VÄLKOMNA!
image339image340
snart en dag           snart ett år



.elvira är ledsen nu men annars har det varit en bra dag.

image336
image337
image338

.vill gå på shoppingtur.

När man har fyllt år brukar jag få lite köp-panik. Födelsedagspengarna bara ligger här och bränner hål i bordet!
Mamma, nu går vi!!!!!

.tårtorna.

image335
Hallon vs. Passionsblåbär

.måste baka tårta.

Grattis till mig, idag blir jag 26!

Papi och Elvira väckte mig med rostade mackor omelett och te på sängen. Mysigt. Presenten skulle jag få senare sa han. Jag väntar och väntar. Fast den står på bordet här och det är ett par skor. Jag vet det.
Elvira ger mig massa pussar och kramar hela tiden. hur gullig som helst.
Nu är det dags för duschen, sedan skolarbete, sedan städning, sedan tårtbak!

.imorgon är det grattis.

Vilket körigt liv vi har. Fullt upp hela tiden.

.gratis fotografering.

Idag ska vi fota Elvira på MediaMarkt. Gratis. Och imorgon blir det drive-in bio på samma ställe. Bästa filmen oxå. Hairspray!

.örk int.

idag hänvisar jag till

fridahelavecka.bilddagboken.se

.Grattis Theo.

image334
Idag blir han ETT år!

.den vill jag ha, sa hon.

image333
finns på babyland (hjälmen ligger bredvid och är grön)

.mami sjuk.

Det är inte ofta jag är sjuk, men när jag väl blir det så får jag så tråkiga sjukdomar. Jag skulle vilja ha feber och få det avklarat snabb men istället får jag dras med en förkylning! Fast jag ska ju iofs vara glad att jag inte blir sjuk så ofta.

Och så har jag kommit på en sak. Jag fyller år på söndag!

.vilken underbar vårdag.

image331
Vi började dagen med en pinnglass på momo och moffas balkong. Elvira tyckte att hennes glass var god, men moffas Magnum var godare.
Efter balkongen blev det en promenad till Blomsterhuset. mami fick äntligen lite blommor på balkongen och det blev superfint. Elvira sov som en stock så hon fick inte vara med och välja men jag tror hon blev nöjd ändå.
Eftersom hon sov så skönt blev det ännu mer promis. Vi hamnade på Maxi och kom därifrån med en skjorta och en tishe till papi. Elvira fick något litet oxå men det behöver jag väl inte tala om.
Hon vaknade alldeles lagom tills vi skulle gå hem så då passade vi på att gå lite i skogen. Elvira tycker väldigt mycket om småstenar och fimpar. Feg är hon inte heller, utan hon vandrar iväg åt helt fel håll lite då och då.
Efter ett tag pausade vi på bänken. Sedan gick vi hemåt för att förbereda oss för kvällen. Mat hos momo och moffa....igen.
image332


.dagen.

Idag har vi varit på landet och vårstädat. Det var överraskande roligt faktiskt. Moster och jag tog hand om det blivande teve rummet. Blev fint som snus. Dom andra fixade ute. Blev oxå bra. Hundarna fick sig en egen liten rastgård men dom lyckades oxå rymma en gång (inte därifårn dock, det var i ett obevakat ögonblick). Dom hann till brevlådorna några hundra meter bort. Sötisar. Det var nog inte ens menat som ett rymningsförsök. Dom hara bara lite svårt att förstå tomtgränser. Och så lekte dom.

Elvira har varit bästa barnet och haft hundra barnvakter. Tack alla. Hon har inte velat äta idag för att hon har varit så upptagen med annat. Dock gick lite glass ner. Men vem tackar nej till sötsaker?

Papi har jobbat så han var inte med. Han var lite ledsen i ögat för det, men det kommer ju fler vårar förhoppningsvis.
Nu är jag helt slut och har ont överallt så det blir nog nattis nu.

Pöss.

.ein fråga.

Visst är det väl okej att lyfta en liten hund i nacken när hon gjort någonting som är helt helt fel som till xempel gjort utfall och morrat åt Elvira?

.moi moi moi.

Jag har varit ute och sprungit idag, kors i taket!
Jimmy och jag bestämde oss för att ta en runda medan vi väntade på att får sätta igång nästa maskin i tvättstugan. So off we went. Efter tre minuters flåsande och ca 400 meters väg var jag redo att dö. Japp, så bra var jag. Men efter ett tag kom jag igen och kunde fullfölja loppet på 13 minuter och 50 sekunder. Hela 2,4 kilometer kom vi. Nu efteråt har blodsmaken förvandlats till halsont och jag knaprar både strepsils och mucoangin.
Danke schön för idag!

.lite ikea gör ju alla glada.

Vill tacka Rachel för en trevlig dag! Det måste vi göra om.

I övrigt så har Papi precis lurat i mig socker och kanel. Han sa
- Håll för näsan Frida
- ehhh ok varför?
- du ska få smaka på en sak.
- ok?
- a och du kan blunda oxå.
Varför Papi trycker in skeden i munnen på mig och jag får en spyattack och släpper fingret om näsan och förstör därför hela exprimentet.
Tanken var att om man håller för näsan så känner man bara att man har socker i munnen och sedan när man släpper så väller kanelsmaken fram.
hmm.

Elvira har varit söt idag med.
image329

image330

.duktig flicka.

Mami har lagt ut en balkongmatta helt själv! Bra blev det oxå. Så duktig.

.men arne vad dyrt.

Kollade lite priser på studiefotografering. Hade tänkt att fixa det till Elviras ett-årsdag. Men kurt allan vad dyrt det var!
30*40 förstoring för 1400 spänn! Jag nästan dog.
Men någonting ska vi göra i alla fall. Blir nog Fotografica. Dom verkar roligast. Och vi är ju roliga så...perfect match!

.leka leka leka.






.gjort idag.

1. vaknat
2. badat/duschat
3. bjudit på mat
4. bjudit på fika
5. vandrat med far min
6. haft besök av Sofia
7. ätit kvällis
8. badat barnet
9. gett välling till barnet
10. sövt barnet

Nu återstår bara att se vad som händer härnäst.

.någon.

Någon har tagit en smygbild med min kamera? vem är det?

image319
Känner du igen mannen på bilden eller var du med på den aktuella smygfotardagen, kontakta då mig, Mami Asklund!

.lördagsmys.

Bamse kan ibland låta som Jimmy


image318
så här tillbringar mina killar lördagskvällen


.momo och moffa hade goda räkor.

Vi har precis kommit hem från en räkmacka hos momo och moffa. Elvira tyckte det var mumsigt värre. Fast ost är godare.
Mami har städat idag. Hela lägenheten kan nu räknas som ren och fin och fri från småsaker om bara ligger och skräpar. Hundarna har slutat sova i sängen nu oxå så snart är den hårfri. Skönt, för hundhår i sängen är inte det fräschaste i världen direkt.
Imorgon ska papi börja jobba halv ett, slutar halv elva. Tråkigt tycker vi. Men moffa har lovat att underhålla oss lite.

Har även idag hjälpt syster bee att koppla in router och digitaltevebox. Routern gick bra med digitalteven vet jag inte om den kom igång. Gjorde den det Bea?
Trodde att det skulle vara stört omöjligt att fixa routern men det gick ju som en dans.

Nu är det Körslaget. Måste se.

image317
gå på staaaan

.jobbigt.

Vad jobbigt det är när man sett en film som man inte kan avgöra om den bara är bra eller om den är riktigt bra. Man får liksom lite småångest. Eller jag får det i alla fall.

.ÅÅÅHHHHH.

Nu har jag arbetat ihjäl mig. Men konstigt nog står jag kvar på samma sidantal. Man kan ju bara bli galen!

.imöra.

Imorgon ska jag ha en barnledig förmiddag. Momo ska ta med Elvira en sväng på stan och jag ska ägna mig åt nyttiga studier. Känns som jag snart är färdig fast jag inte är det. Jag har nog bara fått lite mer motivation. Det kommer nog bli bra det här, pepp pepp.
Så handlade jag upp våra sista pengar idag (dålig månad, sånt händer). Fyndade på Lindex och Kappahl. Ta 2 betala för 1 och halva reapriset. Blev två par byxor och en "världens sötaste tunika som var så stor att det blev en klänning". Känner mig mycket nöjd. (behöver jag skriva att det var till Elvira?)
Lillen fick lite välling oxå såklart. Man kan ju inte klara månaden utan välling heller!
Så nu har vi allt på det torra. Mat i kylen och kläder i skåpen. Det är väl allt man behöver?
Papi har varit ledig idag så han passade på att ta fram springskorna. Han sprang snabbt snabbt och var hemma ogen på 13 minuter. Duktig papi. Imöra är det dags för honom att jobba igen. Jobbar hela helgen. Jag och Elvira ska passa på och städa lite då. Han vänner till så dant (på riktigt östgötska).
Så...ja, det var väl allt för idag.
NEJ
Jag har en nya favvoserie på teve. Dirty Sexy Money. Sviiiinbra. Ser fram emot fler tittar på det. Och så har jag kommit på att House är ganska bra oxå. Måste nog titta in mig lite på det.

natti och pöss

.vaken och busig.

image314
image315
mina favoriter idag


image316
ni känner väl igen minen?

.Elvira sover.

Elvira sover och jag försöker göra lite uppsats. jimmy bakar lite scones. Han vet hur man ska få mig snäll resten av dagen i alla fall. Jag är riktigt hungrig nu.
Vi funderar på attåka ner till stan och växla tillbaka ite bath som jag har kvar i plånkan.  Kan ju vara bra att ha svenska kronor istället.

Vi hörs!

.ny design.

Och jag känner mig som ett pucko. Jimmy fick göra allt utom bestämma hur det skulle se ut. Tack!

.mami nöjd.

Igår och idag har varit riktiga mysdagar. Elvira är som en liten ängel. Hur snäll som helst. Igår tror jag inte ens hon gnällde. Mami kan inte vara mer glad. Det har ju varit lite tjurigt ett tag annars. hon har ju fått en egen vilja.

Idag var vi i alla fall på ÖF igen. Det var lagom med folk och Elvira lekte med alla. Vi stannade ett bra tag. Eller rättare sagt tills det var tomt, bara vi kvar. Elvira somnade så skönt på vägen hem och det var lite jobbigt att behöva väcka henne för att ta av ytterkläderna. Men hon sov vidare när det var gjort så, ingen skada skedd.

Nu håller vi tummarna på att Elvira vill sova hela natten utan att vakna klockan fyra och vilja ha välling. Hon fick en stor måtid och välling nu precis innan hon somnade så vi får väl se om hon håller sig.

image313
bild från sandlådan häromdagen.

.ordning och reda, inte.

yes powerdrops gav upphov till ett telefonsamtal till sjukvårdsupplysningen.
Hon mår bra.

.ny kollektion på Lindex.

image312
en av alla kläder Elvira sagt att hon vill ha!

.8/4.

Idag är Elvira gosig. Jag gillart!

.sandlådan.

image311
idag har vi grävt i sandlådan

.vi har sovit i natt.

Elvira somnade så skönt igår och kunde sova bra hela natten. Hon vill ju fortfarande hoppa upp i våran säng mitt i natten men det är ju sånt man får skylla sig själv med. Jag tycker att det är rätt så mysigt med en bebis i sängen.
Idag har vi varit lite nyttiga. Fixat cykel och rensat garderob. Känns skönt att bli av med sådant som man bara använder en gång om året. Onödigt att kläderna inte gör någon nytta så jag gav dom till klocket. Jag tror hon blev glad, fast hon precis hade rensat ur sin egen garderob.
På kvällen fick vi god mat hos momo coh moffa och nu har Elvira somnat så sött i sin säng. Provade att ge henne välling i sängen och det funkade ju bättre. Hon somnade direkt när hon var klar. Underbart!

Nä nu känner jag att bara blir en lång tråkig text så jag lägger ner.

image309image310

.ett monster.

Att inte få sova på en hel natt kan göra en lite trött sedan på dagen. Det kan oxå göra en till ett monster. I alla fall om ma heter Elvira i förnamn.
Jag kan lova att hon har antingen gnällt eller oxå skrikit rakt ut hela dagen, med undantag för några timmar hos momo och moffa. Jag är alltså helt slut. Fast hon är ju världens bästa ändå alltså, det är inte det. Men man blir liksom lite lam i kroppen när inget man gör duger.  Jag filmade ett utbrott förut och jag funderar starkt på att lägga upp det här så ni får se. Uhhh. Fast man kanske inte vill smutsa ner bilden av Elvira som en liten självständig flicka som går runt och pysslar med kopparna i skåpet hela dagarna.
I natt har jag bestämt att vi ska få sova i alla fall. Japp.

Nu tittar vi programmet med Carina Berg. Hon är ju för skön alltså.

.att man aldrig lär sig.

När vi hade sovit i fem-tio minuter ringer telefonen.
Jag måste lära mig att stönga av signalen!!!

.ingen sömn i natt.

Elvira envisades med att vara vaken i natt. Och att skrika gallskrik. Så nu känner jag mig lite trött. Ska bli skönt när hon sover middag snart för då ska jag passa på att slumra in jag med. Jag älskar förmiddagsluren. Hon sover så bra då och det gör jag med så när man vaknar så känner man sig faktiskt rätt så utvilad. Hoppas hon kommer på snart att hon är trött. Borde vara dags när som helst.

Nu går Elvra runt och flyttar på saker. Jimmys tröja som hängde på stolen ligger just nu under skrivbordet. Och Elviras kavatskor som stod i hallen gör snart tröjan sällskap.
Hon har ätit en riktigt duktig frukost idag. Två mackor, en med ost och en med leverpastej och så en fruktdessert. Mums. Fast hundarna fick lite dom med. Det tycker hon är superskoj, alltså att ge mat till hundarna. Och dom är så snälla när dom tar från henne. Till och med leverpastej tar dom försiktigt. Annars kan det ju bli risk för uppätet finger, haha.

Nä nu börjar tröttgnället. Tid att passa på!

.dags att blogga.

Papi lämnade datorn ett tag så jagpassar på att berätta om vad som inte händer i mitt liv.
Hmmm, det blir svårare än jag trodde för det händer nämligen ingenting just nu.
Men jag skulle vilja att detta hände:

1. det börjar regna pengar i sovrummet.
2. datorn låser sig så fort Papi kommer i närheten.
3. hela min garderob byts ut mot en sprillans ny rockabillycloset
4. c-uppsatsen skriver sig själv
5. alla mat lagar sig själv och är nyttig oc jag blir smal.


tack.
image307
häromdagen var det soligt

image308
och för några månader sedan badade vi i poolen

.mhhrrmmrrhhhhm.

Vi var på ÖF idag. Elvira orkade inte riktigt med det. Somnade sittande rakt upp i vagnen. Vaknade när jag tog av henne kläderna. Gjorde inget motstånd. Somnade direkt huvudet nuddade kudden.
Jag är lite orolig för henne. Så här orkeslös har jag aldrig sett henne. Och nu har hon inte ens feber. Kanske borde ringa sjukvårdsupplysningen. Kan hon ha vätskebrist?

hmmm..

.känner mig nere.

Elvira blir visst aldrig frisk. Hon fiser löst fortfarande och det gör ju att man blir lite fast här hemma. Vi försökte få lite luft idag men det var inte så kul som jag hade tänkt att det skulle bli.

Kanske beror min deppighet på att jag har tvättstugan oxå...

.äntligen.

Det har ju inte gått att blogga på ett tag nu. Mycket tråkigt eftersom jag bara varit hemma och inte haft något att göra. Men nu så.

Elvira har återhätat sig. Idag är hon feberfri men fortfarande lite lös i magen. Papi och jag klarade oss utan att bli sjuka, peppar peppar.
Men i alla fall har vi tillbringat tiden inne nu sedan i lördags. Extremt tråkigt. Elvira har nog samma behov som jagav att se folk för hon har varit ganska gnällig och skällt på oss en hel del. Idag ska vi nog gå ut och gunga bara därför.


image306
Moffa var här igår och käkade lite frulle med oss.

RSS 2.0