.Sofia har sällskapat oss idag.

Elvira är lite gnällig. Idag skrek hon till och med på läkarundersökningen. Gallskrek! Mami och papi tyckte jättesynd om henne.
Sedan har vi träffat Sofia. Tack för att du är så snäll mot Elvira hela tiden!

Mami har köppit bikini till Thailand. Skitfin turkos brun och orange. Lite för utmanande kanske men vem bryr sig?


Imöra ska mami och Elvira bara vara inne heeela dagen. Elvira ska sitta i sjalen har mami bestämt. Det blir extra mys då!

pöss

.ny favorit.

Syster tipsade om en blogg. En helt okänd människa men en otroligt rolig sådan. beatrice.blogg.se Mycket underhållande.


Elvira är sjuk igen. Mami förstår inte riktigt hur det kan gå till. Förkylning efter förkylning. Skit. Hon är så liten och ynklig när hon är sådär snorig och hostig. Idag har mami haft bärsjalen med lilla Elvira i. Hon har haft det så skönt. Somnat och lekt på mamis mage. Om det finns något mami skulle rekomendera så är det en bärsjal. Den behöver inte ens vara dyr. mami köpte en trikåsjal på GRANIT för 299:- och halva priset. Mycket bra. Annars så brukar dom ju kosta runt 600-700:-
Fast man skulle ju kunna sy en själv....men undrar om det blir billigare än 150:-? Det är ju ändå några meter som går åt. A mycke bra var den iaf.

Vi skulle fått el till vår häll idag men elkillen blev sjuk så mami har fortfarande inte lagat någon rikig mat i köket. Lite trist. Men å andra sidan så finns det ju inget kakel än så.....det borde kännas bättre att börja laga maten när kaklet är på plats. Det kommer det förresten göra på typ torsdag om allt går som det ska. Silver...schjupp, trot eller ej.

Köpte förresten dem gooodaste glöggen igår......men just det skrev jag nog igår också. Klant.

För övrigt är livet rätt så fint nu. Snart 1:a advent. Ska nog uppsöka kyrkan då t om. Det är ju alltid så mysigt då. I svenska kyrkan iaf. 
Om 42 dagar drar familjen till Thailand. En månad med sol bad och shöpping!
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm vunderbar.

lite bäsebilder:
 


.vaknade och gick på promenad.

Mami vaknade av att mommo ringde. Elvira sov fortfarande. och sedan blev det bråttom för då skulle vi ut och gå bestämde mami. Vi följde med mommo till jobbet sedan köpte mami korv. cola en Vagabond och en spårvagnsbiljett. Så åkte mami och elvira och sjöng på ÖF i Sandbyhov. Mycket trevligt tyckte Elvira som somnade mellan två kuddar. Mami fick sig en rolig pratstund i alla fall.

Sedan åkte mami ner på stan igen med moste Bee och moffa. Köpte Chokladglögg. Mycket gott!


Elvira en dag gammal. (kolla skrynkliga händer)
image150

.snark.

image149
Mami använder Mac och fattar därför inte hur man vänder på bilderna. Pucko.

Idag tog Elvira en promeenad med mommo. Mommo handlade åt Elvira och Elvira sov. Perfekt.
Papi har jobbat och det har mami med. Fast hemma. Mami och moffa har nämligen tepetserat köket. Det blev underbart skitbra. Så nu fattas bara lite kakel och en spisfläkt. Och ström till Hällen. Sedan har mami och papi ett nytt, fullt fungerande kök som dom handlat för riktiga pengar. Fatta vad häftigt!

Nu på kvällskvisten har moster Bee varit här och de tre vuxna har tittat på shrek 3. Elvira skrek mest....när förresten. Hon jagade moster Bees rosa dragkedja. Den var ju hur god som helst!

Måste bara meddela att de senaste nätterna har Elvira sovit heeeeela natten. Iofs har familjen lagt sig sent men ändå. Sent är ju inte så ovanligt. Och bara för att mami skriver det här nu så kommer skruttet vakna och vara vaken hela natten. Lovar. Men mami älskar ändå.

.nä nuuu.

Mami fick precis den fräckaste frågan; Går du med hundarna ikväll?

Mamis svar; ehh ok

Mamis tanke; Går du upp och ammar inatt?

.det drar iväg.

image148
Elvira snart tre månader. Shit vad tiden går fort.

.tack.

Världens underbaraste man åkte och handlade klockan elva på kvällen för att stilla mamis godissug

puss

.godissug.

Mami dör snart av godissug. Shit alltså, det har inte varit så här illa på väldigt länge. Börjar bli rädd.
. lö kitchön.

image146
golvet är färdigt. Nu fattas bara el, tapet och ett kök.

.some babysim.

image145
När man badar är man glad. När man åker bil är man ledsen.

.att det kunde bli så bra.

image143
Oj vad mami älskar sin Elvirabebis.
Idag har mami och papi tittat på bebisbilder tagna några minuter efter att Elvira ploppat ut. Eller ploppat och ploppat. Riktigt så enkelt var det ju inte. Tänkte att man kanske borde berätta sanningen om Elviras möte med den nya världen.

Klockan 23 lördagen den 5 maj tyckte mami att Elvira, eller Molly som det var tänkt då, skulle komma ut. Mami hade ju väntat i de där nio låååångaa månaderna PLUS fjorton dagar till så varför stå ut längre nu. Nä nu fick det vara nog.

Så mami satte igång och krystade....nä..så var det ju inte.

Klockan 23 i alla fall gick mami och papi och lade sig i stora sängen och försökte sova. Papi somnade som vanligt på en sekund och kvar låg mami och kände hur hopplöst det var att försöka sova. Mami hade nämligen en aningens ont i mensvärken, precis som hon hade haft varje natt från den 11 april.

Så nu låg hon där och kände efter om det kanske inte kändes lite värre än vanligt....det gjorde det inte. Tills PANG, klockan hade nog slagit 01 när det högg till i mamis mage.

Mami bestämde sig för att gå upp och kolla leget. Mami satte sig på toaletten och till sin förvåning hittade mami blod där. Upp som en sol, fort in i sovrummet, väcka papi som sov så skönt. Papi papi Mami blööööder!!! Nu blir det nog bebis!!!

Papi som fortfarande sov när han började sitt försök att hoppa upp ur sängen och sedan somna halvägs, sa vaaa? Är det sant?
När mami besvarat frågan med; Ja, fast det är nog inte än på ett tag, så somnade papi igen.

Mami gick och satte sig vid datorn och chattade lite på familjeliv, räknade minuter mellan värkar och kollade på lite shoppingsajter. Klockan blev tre när mami bestämde sig för att hon kanske borde sova lite med tanke på att vissa förlossningar håller på i många många timmar.

Nu låg mami där i sängen. mami genomled värk efter värk och efter vad som verkat som en evighet frågar mami papi om det inte är dags att klä på sig och packa väskan. Papi svarar; Men så ont har du ju inte.

Nehe. ok.

Klockan fem går mami och papi i alla fall upp och packar, kär på sig och går ut och rastar hundarna. Sedan går mami och papi till moffa och mommo och tigger lite skjuts till sjukan. De visst nämligen att mommo började jobba snart så hon kunde nog svänga förbi där på vägen.

Klockan kvart i sju på morgonen den 6 maj kliver mami och papi innanför dörrarna på förlossningen på Vrinnevisjukhiset i norrköping. Som två fån står de där och vet inte vart de ska göa av sig själva. Mami och papi blir visade till ett rum där en lite sköterska sätter band runt mamis mage. De mäter värkarna.

Mamis värkar syntes inte. De trodde säkert att hon ljög och skickade ut mami och papi på en promenad. mami och papi hann utanför dörren och tjugo meter över parkeringen när mami ger upp och vill gå in igen. Det gör ont. Och att föreställa sig själv som en smältande brieost hjälpte inte mami speciallt mycket.

De hinner bli inskrivana och visade till sitt rum när mami säger till den nya sköterskan att hon måste spy våldsamt. Så väldsamt blev det dock inte eftersom spypåsen var ingefär lika stor som ett urinrör.

Mami vill nu bada. Det får hon. Papi förbereder och fyller upp badkaret med världens varmaste och skönaste vatten.
Så får mami lite ackupunktur. För att öppna sig fortare. Kan tillägga att mami då var öppen tre centimeter.
Kan lova att hon gjorde det också.

Där låg mami nu, med varmt vatten, papi som stöd, nålar i huvudet och handen och en kall cola. Underbart. ONT!

Efter vad mami tycker kändes som en kvart som egentligen var två timmar tycker sköterskan att mami ska fundera på att gå upp. Och just den uppgifte´n tog mami ca 30 minuter. Mami kommer helt enkelt upp lagom tills det är dags att bajsa...eller krysta kanska det heter.

Här händer det något. mami är som uppslukad av sin lustgas, Elvis hjärta rusar och inga krystvärkar ger utslag på apparaterna. Så sköterskan bestämmer att det blir sugklocka. In med den. Punktera mamis underliv och DRA. Schlop sa det. Sugklockan släppte och det skvätte blod över hela rummet. In med klockan igen. Krysta för livet och draaaaaaaaaaa.

Helt plötsligt låg hon där. Svart i huvudet och blålila på kroppen. Inte var det någon Molly inte. Det var ju Elvira, Elvira den sköna.
Hel underbar, liten och perfekt.
image144
fem timmar senare, två minuter gammal.

.igen.

usch vad vi är sjuka

.oskarp.

image142
Nu river mami papi och moffa kök. Elvira är lite snorig och hon passar på att sova lite nu när moffa lever rövare i köket.


.sex månader och en syssling.

Elvira har fått sin allra första syssling. Isak. Han kom inatt. Alltså exakt sex månader efter Elvira. Skithäftigt!
Annars har vi gått lite på stan idag. Elvira hade halvårskalas med Sofia, moster Bee och mommo och moffa. Hon fick en spegel en bok två nappflaskor och jättesöta kläder med spöken på. Mami tror att hon var nöjd på det hela.


image141
Ungefär så här gott är det med gröt.

.mamis fisunge blir sex månader imorgon...eller idag eftersom klockan är 00.13.35.

image139
Hoppas jag får en present, tänker Elvira.

.tack för maten.

Igår var Mami Papi och Elvira på middagsparty. Det var mycket uppskattat av familjen. Vi fick god mat, papi fick sig ett glas rött och mami bubbligt vatten och Elvira fick en lekkamrat. En rolig sådan som ville äta upp Elvira och mosa hennes öron. Kul.
Så idag var familjen varit lite baksega men vi har haft lite trevligt hos moster Bee och även lite hos mommo o moffa som även dom bjöd på en god middag.

Moffa planerar nu för fullt i hivudet hur vi ska göra när vi river köket. Mami fattar inget och som vanligt uppstår missförstånd. Men men, man får väl lyssna på de gamla och visa när det gäller köksrivning. En annan har ju liksom ingen som helst erfarenhet. Ungefär som att sätt upp lister. Skittråkigt och som en hel vetenskap.

image136
Snart ska vi riva kök. Ska bli ytterst intressant.

.snart bär det iväg på middag.

Sofia var med på babysimmet idag. Det tyckte vi var roligt. Hon tyckte nog också det förhoppningsvis. elvira var så duktig och kunde hålla själv i kanten. Stark tjej.

Nu ska vi till MoF o A och keka lite kek...ska bli sköjsigt värre.

image134
Elvira på en offentlig toalett


.nu ska mami ta sig en nespresso.

Ni får njuta av Elviras sköna fejs
image133

RSS 2.0