.uj uj.

Hemma igen. Allt är som vanligt hemma, tyvärr. Jag tycker inte om när man kommer hem och det luktar varmt och instängt. Då blir jag på dåligt humör. Så jag bättrade på mitt humör med en liten shoppingtur i city. Det blev lite fynd. Bästa var en porslinsuggla för tjugo spänn, haha. Ugglor är så roliga.
Elvira fick vara en stund hos mormor och morfar och där lyckades hon blöta ner hela sig genom att hälla en hink med vatten över huvudet. Hon är så rolig.

Någon som har något tips på vad man kan göra för att liten ska somna bättre på kvällarna?
Hon sover jättebra på dagen och hon sover oftast bara en gång. Hon somnar direkt då också. Men på kvällen så är det som att så fort hon börjar slappna av så måste hon rycka till och börja skruva sig eller busa. Mycket jobbigt. Ett par gånger har nattningen tagit upp emot en timma. Och då kan man snacka om ryggont efter det, för liten vill somna i min famn helst.
Nå vad gör man?

pöss på er

.tillbaka till landet.

Nu åker vi snart igen. Tillbaka alltså. Bobo blir kvar i stan för att sköta sitt jobb. Tråkigt men nödvändigt. Han kommer nog ut på fredag och stannar i helgen.
Jag ska renskriva min uppsats på landet så det lär väl ända inte vara så höjdarkul att umgås med moi då.

Just nu dansar Elvira till sambamusik. Gissa vad Bobio gör? (fotograferar)

Förresten måste ni besöka mittklipp.aftonbladet.se  och titta på Elvira får smaka på Lime så mycket som ni kan nu. Folk skriver dumma kommentarer och sidvisningarna minskar. Om ni har lust alltså.....tack!

.tillbaka från landet.

Åkte ju till landet i fredags men nu är vi hemma på en kort visit. Det är ganska skönt att få slappa lite någon annanstans än hemma faktiskt. Dessutom kan man göra nytttiga saker som typ städa utan att känna det som ett tvång, bara ett tidsfördriv.
elvira har varit världens underbaraste. Hon plockar blådär och smultron och styr ganska mycket själv. Hon får hjälp av moffa att plocka körsbär och det är superdupergott!

Elvira fick bada i diskohon
Hundarna fick lukta på korna
Korna luktade på Bobo
Vi spelade stöten

Vi gjorde egentligen så mycket med men fotografen åkte hem sen så inget blev dokumenterat mer än i min hjärna.
För kvällen har vi planer på att besöka bion. Det var inte så länge sedan för min del men jag fick lite mersmak plus att Bobo vunnit massor med fribiljetter så ikväll jiddrar vi inte med Zohan. Får se hur det blir. Elvira sover hos momo och moffa. Jag tror dom har längtat lite efter det.
hörs!



.idag då.

Igår funderade vi på om vi kanske skulle åka och bada idag. När jag tittar ut idag så känns det lite.....sådär. Får bli andra aktiviteter.

Elvira har sovit hela natten i sin säng. Japp, det är sant! Duktig flicka. Jag tog upp henne till oss klockan sex och så låg vi och mös lite innan vi somnade om igen. Men hlav nio var det dags för barnprogram och välling.

Måste säga att det känns lite tråkigt att sriva nu när jag absolut inte har något att skriva om. Men
det får väl duga med att beskriva dagens innehåll, hur ointressant det än är.

pöss

.varför är ingen vaken.

Elvira och jag vill att våra kompisar ska vakna någongång!
Lillfisen bestämde sig för att vilja gå upp klockan åtta och sedan dess har vi gjort allt för att fördriva tiden tills folk vaknar. Vi skulle ju kanske kunna gå ut och leka i sandlådan, men...nja. Sandlådan är ju inte sådär jättekul. Farliga krusellen är ju roligare och då blir det så jobbigt för mami.
Det var allt jag ville ...NEj nu ringer det!!!! wiiii

.fel fel fel.


.mami är så trött.

Idag jag Elvira och jag hemifrån klockan 11 och kom inte hem förns 20. Uj uj. Eller vi var hemma och åt en liten sväng men annars har vi varit på språng hela dagen. Jag är så trött så trött så jag tror att jag smäller av nu. Imöra ska vi bara slappa tror jag.

Elvira har hiitat på ännu en ny lek. Snurra till musik heter den. Hon snurrar och skrattar och klappar tills hon ramlar omkull och slår i huvudet i golvet. Ser ganska farligt ut men hon verkar ha kul och skrattar med hela magen.

Nu blir det snart Morden i Midsomer. Slappa!

.landet igen.

Hemma från landet. Elvira har varit ett litet minimonster. Arg och tjurig mest hela tiden. Mor(mor) kom på vad det berodde på idag. En ny tand! Så nu är tand nummer två alltså på väg. Bättre sent än aldrig.
Vi har haft det bra i alla fall. Skönt att få komma hemifrån lite.
Elvira är en hejjare på att plocka och äta blåbär och smultron. Jag tror hon har ägnat mesta tiden åt denna syssla. Hon är rätt så söt när hon går och lallar i blåbärssnåren. Fisungen.

Bobo fick vara hemma och arbeta som vanligt. Han är en riktig man han. Haha.
Imöra blir det fika med en höggravid och sedan ska jag nog städa av vagnen inför försäljning. Den ska bli så fin så fin. Funderar på att lämna in den på service också. Bara så den blir i toppskick.Kan tänka mig att man måste skruva åt lite skruvar efter en tids användning.

Glöm inte mitt klipp på aftonbladet. Många är ganska upprörda över att vi "tvingar i" Elvira lime. De som var med vet ju att det inte var så. Och senast i förrgår åt Elvira en hel citronskiva själv utan att göra en enda min. Hon är en liten suris hon.
Aja....följ diskussionerna där i alla fall. mittklipp.aftonbladet.se

.en ny dag.

Det är så konstigt att varje dag så händer egentligen samma saker och ändå kan man komma ihåg och urskilja en dag från en annan. Vi vaknar, går upp, klär på oss, äter frukost, borstar tänderna, leker osv osv...
Hoppas inte Elvira tycker att vi har tråkigt bara.

Idag bär det nog av till landet med B och M. De andra ska nog komma ut när de arbetat klart för dagen. Elvira jag och Mor(mor) blir nog kvar därute en natt. Kan vara skönt.

tschüs!

.uj uj.

En dag på Ikea och jag är helt slut. Det är däremot inte Elvira.

.mer djurpark.


.Elvira får smaka lime.

Idag var vi på förstasidan igen. Yippiiee!

http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewMovie.action?id=21476

Rösta ännu mer vettja! Tack

.igår var vi på Kolmårdens djurpark.

Japp. Ett infall från B och M's sida ledde till en dag på Kolmårdens djurpark. Elvira sov när vo först kom dit och när hon vaknade var vi inne i Bamses värld. Hon blev nog rätt så chockad över alla människor.
Mami och elvira åkte tekoppar som gick runt och runt och Elvira rörde inte en enda min. Men sedan kom Bamse och Lilleskutt ut och då var vi med och dansade. elvira hade öppen mun hela tiden.
Det roligaste var nog ändå Barnens lantgård. elvira jagade djuren med pinnar som hon ville att dom skulle smaka på. Grisarna var söta med getterna var hur roliga som helst.
Vi skippade delfinshowen eftersom det var smockfullt i kön redan en timma innan. Istället gik vi och plaskade i Kulmården. Det var verkligen underbart skojsigt. Elvira frös som en tok men ville ändå fortsätta bada. haha hon var så söt och så kall.
Den här dagen måste göras om snart!



.storhandlat.

Idag fick jag infall och åkte och köpte en bilbarnstol till Beas bil. Hade tänkt att köpa en billug en på Europris men det sket sig eftersom den bara kunde vara framåtvänd. Efter lite intensivt funderande och några telefonsamtal kom jag från Babyland med en Britax-stol i grått med rosa broderade blommor. Döööööfin! Blev alltså inte så billigt som jag först hade tänkt men är man rik så är man. Helt enkelt.
Detta medförde oxå att vi tre kunde åka till lkpg och gå lite på stan. Väl där hade jag glömt växan med blöjor tvättlappar bananer och russin. Och även om Elvira var nybajsad bestämde hon sig för att klämma en korv när vi hade varit där i cirka 30 minuter. Så, det fick bli blöjfritt ett tag. Gick bra tills kisset ville ut. Panikletade efter en mataffär, inhandlade torra kläder på hm och uppsökte tillsist toaletten. Där lyckades jag med konstverket att  öppna en skakad läsk och få ut innehållet över hela toaletten. Såg ut som om vi gick därifrån och lämnade efter oss en fullackerad toalett. Som tur är luktar inte cola diarré.
 
Nu är jag hemma. Elvira är hos mormor och morfar. Jag skriver uppsats. Har faktsikt gjort endel bra saker med den men det är säkert alldeles för lite. Dessutom upptäckte jag en kommentar i mitt arbete skrivet av min handledare:
"Jag är osäker på om uppsatsen kan läggas fram enligt våra planer. VÄLDIGT MYCKet återstår."
jaha....uppmuntrande. Äsch, jag ska minsann visa vad jag kan!

.bu.

Barn och regn passar inte ihop!

Usch vad tråkigt det är att vara inne!

.mina planer.

mami och Elvira har varit på landet i helgen. Mycket trevligt. Elvira tycker om momo och moffa. Det är bra. Då får jag lite paus. Kan vara skönt ibland.
När vi kom hem väntade ett städat kök och en dammsugad lägenhet. Det var oxå skönt för annars så är det mami som står för städningen. Kanske inte disken men allt annat. Men min man bobo jobbar ju så jag får väl bidra med det helt enkelt.

Imöra har jag lovat mig själv att fixa allt som har med formalia att göra på uppsatsen. Det får ske när Elvira sover för på eftermiddagen ska jag nog ta och pensla om vardagsrummet. Japp. nu ska det ske.

.två nya lekar.

1. peta näsan


2. stå på huvudet


.till landet igen.

Ikväll bär det av till gula huset igen. Ska bli skönt, hoppas på sol hela helgen. Moín Bobo ska inte med. Han jobbar ikväll och imorgon ska han umgås med andra. Typiskt han. Närå.

Elvira sover sin middagslur nu. Jag skulle tycka det  vore skönt att slumra lite jag med men jag har ju annat att göra så...jag får allt ta och vara vaken. Typsikt.

hörs.

glöm inte att rösta.

.sörping och glass.

Även denna dag tillbringade vi med Beatrice. Vi snodde mor och fars bil och for till sörping och strosade och åt glass. Mycket trevligt. Höjdpunkten på dagen var nog ändå ceasarsallad på balkongen. Det var bara cola som fattades.

Bobo har fått förlängd anställning till dec. Hur bra som helst! Vi är mycket nöjda och skulle därför ta och festa till det med lite grönsaker och salsadip. Tyvärr orkade vi inte det eftersom momo och moffa bjöd på bullar precis innan. Det får bli en annan dag istället.


Elvira, mästare på miner!

http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewMovie.action?id=21476

http://mittklipp.aftonbladet.se/app/viewMovie.action?id=21476

.surt sa räven.

Elviras klipp på aftonbladet lyckades komma på första sidan idag. Kul. Dessutom upprörde det många känslor. En människa kommenterade klippet med att bobo och jag var barnmisshandlare och att vi inte borde få komma i närheten av barn. Allt för en liten lime och en sur min skull. Jag tyckte mest det var komiskt. Människan har uppenbarligen inga egna barn eftersom hon jämförde lime med fimpar. Ja ja, någon anmälde tydligen kommentaren för den togs bort för en liten stund sedan.
Ni kan väl fortsätta rösta varje dag i alla fall så kanske Elvira får smaka på lite sommarsemester nästa år. haha.

Idag har vi tillbringat dagen med semesterlediga moster. Underbart trevligt. Först ett besök på stan sedan abborreberg för lite mys och glass. hoppas vi vi får lika trevligt imöra.


.sol och värme.

efterlängtat sommarväder anlände idag. Vi beslöt oss att åka till landet, mor och jag syster (och Elvira såklart).
Landet är ett konstigt namn på ett hus egentligen? Säger alla landet om sitt sommarställe? Näe det är nog bara vi. Alla andra säger nog helt enkelt sommarställe. Vi ska till sommarstället. Inte heller så snyggt egentligen. Jag ska nog börja säga, Vi ska åka till det gula huset....på landet, eller nåt i den stilen. Eller duger det med landet?

Vi hade det lite trevligt med rabattrensning, solning och matning...det vanliga.

Efter, när pappa Peter kommit hem, åkte vi till returpunkten med lite skräp och sedan till klocket med ekbordet som jag krängt iväg till moster Rachel. Hoppas att hon blir nöjd bara. Schnyggt är det ju i alla fall.

Kvällen följdes av Elviras sår i stjärten som uppkommit under dagen. Aj aj med röd stjärt. Inte bra, För mycket glass. Vi tröstade oss med Allsång på Skansen. Elvira svängde sina lurviga och ville absolut att båda mamma pappa och moster skulle hänga med i svänget. Vi gjorde det. Så där stod vi ala fyra och putade med stjärtarna och gungade med knäna, knäppte med fingrarna och sa uhhhhh, dansa!
Skulle vara roligt om grannarna gjorde en lite video med tjuvfilmat material från störda familjen Asklunds lägenhet. Hahah....jag kan bara tänka mig...hahahahahah.

Morden i Midsomer förblir tyvärr en dalande serie. I början var det ju lite kul att kanske ha rätt om vem mördaren är. Men nu, nu skulle man inte ens kunna gissa om de så skrev det i förtexten. Näe, alldeles för långsökt. Alldeles för många misstänkta. Bobo snarkade fint där han låg i soffan och "inte sov".

Dags att möta bomullen igen och se om ögonlocken håller tätt i natt med. Ska bli intressant och skönt.

puss.
Bild?
OK!

Thailand, vintern 08, oskarp, men varm.

RSS 2.0