.godnatt.

Jag har kommit på att det är alldeles för kort tid kvar tills tillökningen kommer. Jag är INTE beredd. Okej, jag är beredd att slippa magen och alla åkommor men jag är inte beredd på att nya livet ska ligga på magen istället för i magen. Skitläskigt. Förra gången var jag för "ny" för att veta vad jag gav mig in på. Men den här gången vet jag ju att bebis innebär vakna nätter, gråt, oro och konstant tutte utanför tröjan. Och nu har jag ju redan en bebis som behöver en massa kärlek. Kan man klara av att ge så mycket kärlek till två samtidigt.
Fast iofs så innebär ju bebis så mycket mer. Mys och mjuk hu. Och att dessutom ha Elvira som medhjälpare i myset kan ju bara bli bra! Eller hur?

Jag älskar i alla fall mina två små flickor, Elvira och Stella!

.förväntningar.

Att små kommentarer som folk bara slänger ur sig kan såra så mycket.

Jag har halsbränna. Det gör ont. Imorgon ska jag till liköping igen. Det är tråkigt. Tänk om man kunde bli världens mest positiva människa. Visst skulle väl allt vara bra då? Eller är det kanske då man blir utbränd? Det var någon som pratade om förväntningar idag. Jag kände inte igen mig i det han sa men jag förstår hans tanke. Att en förväntning alltid är laddad med en positiv känsla. Ja jo visst men att hela livet  gå och ha förväntningar på att något ska bli bra, bättre eller att något omtumlande häftigt ska hända känns inte som en nyttig inställning till livet. Alldeles för ofta får man ju sina förväntningar krossade och hur skulle livet se ut om det bara bestod av en massa krossade förväntningar. Jag skulle i alla fall inte vara frisk i psyket. Kanske är det min negativa sida som talar men kan ni inte hålla med mig om att allt man önskar inte alltid går i uppfyllelse. Hade det gjort det hade jag varit rik nu eller åtminsonde haft en månadsinkomst över 0 kronor.
Jag kan sträcka mig så långt att man har förväntningar på livet, att allt ska ordna sig någon gång. Ungdomsrevolten ska gå över, medelålderskrisen ska plana ut och att klimakteriet ska vara snabbt avklarad, men att sätta förväntningar på minsta lilla detalj i livet.....nej tack!

.vilken uppenbarelse.

Elvira har ju kommit in i någon slags trotsålder nu som ni kanske förstått. Hon är jätte trevlig och jättesöt men hon håller igång från hon vaknar tills man tvingar henne att somna. Hon skrattar för det mesta men ropar hela tiden "titta, titta!" eller "dada, dada" eller Oj oj oj aj aja aj" så man är helt enkelt tvungen att svara. Men nu ikväll kom jag på hur jag skulle få henne att somna! DECUBAL!!!!
Elvira tycker nämligen om när man pysslar och pillar på henne. Typ pillar i öronen eller håller för ögonen eller killar på ryggen, armarna och benen....
Idag fixade jag till en liten massagestund mitt i all lek och ungen (ursäkta uttrycket) somnade som en stock! Jag är mycket nöjd men jag undrar om jag vågar köra den metoden varje kväll nu. Hpn är nämligen är hejare på att upptäcka nya mönster och sätta stopp för all framgång med dem. Kanske kör varannan kväll. Vad ska jag göra de andra kvällarna då? Förslag?

.namn.

Det blir en Stella så det är bara att ni vänjer er!

.näe.

det var nog bara någon fejk grej.

.är min blogg verkligen värd så här mycket?.

Denna blogg är värd
24 833 kr

.gravidhumör.

Idag har jag städat ur en garderob i hallen. Det resulterade i två timmars arbete, två Ikeasäckar med skor som ingen använder, en klädkammare fylld med jackor som ej passar årstiden och ett finurligt sätt att få en en för stor trådhylla i en för liten garderob. Kan tilläggas att den här garderoben är hallens smalaste. Jag ser alltså fram emot att rensa ur fyra till garderober i större storlek. Undrar hur lång tid det kommer att ta och undrar hur mycket skit som tittar fram där. Jag fick mig i alla fall en allergisk chock av dammet som hade samlats mellan alla skor.

Kvällen har annars bjudit på pizza, fika och trevligt sällskap bestående av mor far syster man systers kille och elvira. Jag är nu helt slut och på ett underbart strålande humör.

Imorgon står jag mellan två val.
1. rensa källarförrådet
2. gå på alla stadens julmarknader

hmm vilket lockar mest?

.prutt.

Har jag nämnt att jag fick avslag på min överklagan?
Ja, jag fick det i alla fall.


men vi har ju i alla fall varandra, haha.

.givehope.


.stödstrumpor.

När farbror doktorn sa att jag skulle skaffa mig ett par stödstrumpor som gick upp på låret såg jag ett par fisvita ribbade illaluktande pensionärsstrumpor framför mig. vad jag inte visste var att Apoteket just denna vecka eller månad hade specialerbjudande på ett par sexiga stay-ups-stödstrumpor! Så nu skuttar jag runt hela dagarna med svarta sexiga strumpor med spetskant som håller in all svullen hud och extra fett. Jag är skitsnygg ungefär upp till rumpan. För just där tar strumpan slut och allt överflödigt fett väller ut. Mmmumsigt värre!

Elvira har denna vecka fått en egen stark vilja! Det betyder att vill inte elvira ta av sig overålen så gör hon inte det heller. Och blir hon tvingad, ja då kan man ju alltid lägga sig ner på golvet och gallskrika i ungefär en kvart tills man blir så trött att man somnar. Mycket underhållande.

.tomorrow is sunday.

Jag tycker om söndagar. Trots att helgen är slut i och med söndagen så tycker jag ändå att det är en ganska trevlig dag. Imorgon kanske inte blir en lika trevlig söndag som vanligt eftersom jag har ett arbete att posta vilket brukar orsaka ganska stor ångest men förutom det så...ja-a så är det det en bra dag. En dag närmre bebis och en dag närmre pengar. Wihiiii!

Min lilla flcika Elvira  har sovit som en stock sedan klockan sju idag. Bobo och jag har kunnat ha en riktig old-time lördag. Vi käkade gott (rester) och satt och tittade på dålig lördagsunderhållning. Det var fint.
Men är det inte dåligt utbud på teveprogram nu för tiden. Jag menar lördagens höjdpunkt är numer Svensson Svensson. Nä jag tycker det har gått lite för långt nu.

Nu ska jag nanna kudden för jag är sååå trött.

puss

.hahahahaha.


.ahhhh.

dagens höjdpunkt: middagslur med Elvira!

.bra.

1. jag är frisk
2. jag är gravid
3. jag har bobo
4. jag har elvira
5. jag har mamma, pappa och bea

.ingen bytte blöja på dagis.

Idag fick Elvira ha samma blöja från halv nio till två! Ingen på dagis hade brytt sig om att byta blöjan och ingen sa till mig att detinte var gjort så vi gick ut och gick efter dagis....helt kissig och helt bajsig. Jag tyckte såååå synd om henne.


.usch vad jag är tragisk.

Idag tog jag mig i kragen och ringde till vårdcentralen (sällan jag skriver om sjukdomar pengar och tråkigheter). Pratade med en sköterska som bokade in ett besök hos en läkare åt mig direkt. Jag har ju ett gigantiskt åderbråck på högra benet som börjat göra riktigt ont, så jag tyckte att någon kanske kunde titta så det inte var något fel, typ en propp i benet.
Fick träffa världens trevligaste läkare som sa ajaja uj uj åt mitt ben medans han klämde och kände. Jag fick ta blodprov och efter det skickade han mig på ett akut ultraljud av benet på vrinnevisjukhuset. Jag blev lite skrajsen någonstans där mellan sandbyhov och vrinnevi. Väl där så fick jag komma in direkt och göra ultraljudet. Och som tur var så var mina blodkärl helt fria från proppar. Pust.
Nu ska jag aldrig mer säga att jag har ont någonstans. Det kostar bara pengar och tid att sitta och åka runt mellan en massa olika stället. Inte kul.
Nu ska jag bara koncentrara mig på....jag skulle vilja skriva pengar men det är ju lika tragiskt det så jag skriver mina barn istället. Min bästa Elvira och min bästa gravidmage som bara växer och växer. SNart är jag stor som ett hus. Jag är förresten redan nu en riktig fetkorv. Men det är ok känner jag. jag fixar till det med lite amning sen.
Elvira har förresten börjat använda riktiga ord när hon pratar nu. Mest Oj och Titta men man hör att hon är på gång nu, lika sen med talet som med tänderna. Men det är bra. Mami blöder redan ur öronen och tänk hur det hade varit om hon hade börjat prata för flera månader sedan. Snacka om hörselskador!

Puss och godnatt.

.tvätt.

Jag tvättar. Det är tråkigt men ändå mycket roligare nu när jag gör det en gång i veckan istället för en gång i månaden. Det värsta med att tvätta är att para ihop strumpor och plocka ner allt i lådorna. Just där tar alla mina krafter och min lust slut så oftast ligger tvätten vikt i bra tag i tvättkorgen innan den får träffa lådorna igen. Men jag har bättrat mig. Idag har jag även gjort amerikanska pannkakor för första gången i mitt liv. Jag spexade till det lite dessutom och bytta filmjölken mot lätt creme fraiche och mjölk. Spännande va? Smakade ganska gott men var väldigt mättande. Jag fick i mig en och Elvira petade i sig några bitar och en hel massa blåbär. Det blev ett fint mellanmål innan moffas riktiga pannkakor i alla fall. Där klämde Elvira i sig två och en halv. Hon gillar vanliga riktiga pannkakor kan man säga. Jag ringde till a-kassan idag...igen. Idag svarade en kvinna av vad jag tror det lite äldre slaget och hon var jätterolig. Hon kunde inte förstå att datorn kunde vara så krånglig! Åååhh Allt tar ju sån tid och är så krångligt beklagade hon sig i luren. Jag glömde tillslut att jag var arg och satt istället och fnissade lite där i andra änden. I alla fall så har mitt ärende nu lagt sig i en kö till gruppen för överklaganden. Spännande värre. Hon sa att det kunde ta ett par veckor innan någon tittade på den. ETT PAR VECKOR!! skrek jag. Det slutade i alla fall med att hon erkände att dom hade ju faktiskt inte så mycket att göra i den där gruppen nu så det kommer nog antagligen gå snabbare. I vilket fall som helst är det bråttom att få ett intyg från min handledare nu. När jag skrev och frågade om jag fick ett så skrev hon bara "Lycka till med överklagandet!" tillbaka, undrar vad det betyder? Kanske dimper det ner ett brav i lådan snart....eller oxå inte. Nu ska jag sluta beklaga mig över min tragiska situation som extrem fattiglapp och istället fokusera på....hmm, min bok, "att älska som en porrstjärna" Hahaha, kanske en karriär att fundera på nu i dessa arbetslösa tider.


.escApe.

Ofta när jag vill tänka på något roligt istället för något mindre roligt så kommer hitta Nemo upp i mitt huvud. Jag tycker det är så roligt när den där tjejfisken som spelas av Ellen (kommer inte ihåg namnet) läser på någon skylt där det står escape. Sättet hon säger det på är ju hur kul som helst.
En annan rolig sak som kan kommas att tänka på är en scen från scrubs där den där sjukhusadvokaten (eller vad han nu är), Ted tror jag han heter säger Brr Brrrring. hahaha. Bobo och jag hade hur kul som helst åt det i säkert ett år efter att det visade första gången.
Det är så bra med saker som kan få en på bra humör!

Idag när vi kom till dagis så frågade fröknarna varför dom inte hittade Elvira stövlar och regnkläder. usch vad rutten jag kände mig när jag var tvungen att säga att Elvira inte hade några stövlar (hon har växt ur dom) och att jag tagit hem regnkläderna för att dom inte är fodrade och därför alldeles för kalla. Elvira hade fått varit ute i sina vanliga skor och sin vanliga jacka (vi hade fodrade regnbyxor) så hon var helt totalt genomsur när de skulle gå in. Jag kände mig så ledsen och dum.
MEN nu till det bra. Tack vare en bidragsgivare kan vi åka ner till Maxi och köpa Elvira ett par fodrade stövlar och en fodrad regnjacka. Så på måndag slipper Elvira vara den enda ungen med för lite kläder och med sämst föräldrar!
Nu känner jag mig sååååå tacksam för bidraget och att de verkligen gör nytta, precis som du ville. De går inte till mat, som du sa  att dom inte fick och det är ju nästan som att köpa en top till mig själv som du ville att jag skulle göra. TACK!

näe nu Brrr Brrrrring-ar det.bus

elvira försvann en stund

.uppmuntran.

För att göra livet lite roligare så har Bobo och jag idag anordnat en liten tävling som kommer att starta klockan exakt 18.30. Det handlar om Papparkakshus, hushåll mot hushåll.
Bobo och jag är peppade som pepparkakor!
Kan inte tala för Bea och Martin men något säger mig att de kommer att FÖRLORA!!!!!

.kärlek.

Jag är så tacksam för allas kärleksfulla handlingar. De betyder verkligen allt för mig!

.förlåt.

Ja g har redan ångrat mitt förra inlägg. Det är ju inte alls det värsta som kunde hända! Tänk om bebis skulle dö, eller Elvira skulle bli sjuk eller in Bobo skulle lämna mig? Tänk om något hemskt på riktigt skulle hända!?


Förlåt, jag tar tillbaka mina klagomål och är istället tacksam för livet.....för det är jag verkligen. Vad är egentligen lite pengar värt när man har en underbar familj?

NADA

.Bagar Bengtsson dog i boken.

Jag vet faktiskt inte vad vi ska ta oss till nu. Det här är nog det värsta som kunde hända just nu. Men kanske om man säljer bilen, säger upp alla försäkringar och skippar telefon och internet under en period....att det kanske går då ändå. Men det är klart, någon julafton blir det ju inte direkt. Stackars Elvira. NT kan ju ta sig i brasan nu i alla fall.

...

och så rasade hela världen samman

.mamis dag.

Jag är fortfarande sjuk, men vem kan hålla sig hemma? Inte jag i alla fall.
Har haft en bra dag med Elvira och Bea. Vi har inte gjort något särskilt alls vilket har varit skönt. Men jag hostar som en bäng. Hostar och pissar ner mig, inte kul alls (Hanna nu förstår jag vad du menar).

Nu sover elvira, bea och martin gick med hundarna (så snälla) och bobo är på Bruno K. Öijer. Så jag är alldeles ensam. Mycket skönt.
Jag fick reda på idag att a-kassekillen har fåttt ag i min handledare på uni, så nu borde det inte dröja länge förän ett  beslut kommer nedsinglandes i brevlådan. Så imorgo och några dagar framåt är det jag som möter postkillen i dörren!

Nu ska jag se på sjukhuset och inbilla mig en massa sjukdomar.

puss

.mami in love.

Jag är så kär i min dotter idag. Hon har varit så söt och duktig ett tag nu så det känns verkligen att hon börjar bli stor nu. Inatt stod hon och ropade på oss vid hundarnas grind (hon kommer ju inte förbi där, måste fixa så dom får vara någon annan stans). Då hade hon vaknat och bara, utan att gråta, gått upp själv för att komma in till oss. Så mysig. Och så sov hon hela natten inne hos oss utan att varken sparka eller ge mig käftsmällar. Och imorse gick hon upp med Bobo och lekte lite inna jag kom upp. När jag väl orkade resa mig ur sängen satt dom två vid köksbordet och tittade på Alfons Åberg. Haha, så gulligt.
Hon fick sällskap av mormor till dagis idag och det hade oxå gått jättebra! Sötis.

Nu ska jag leka med bea.

.mami sjuk.

Jag är så otroligt sjuk!

Precis hemkommet från farmor och farfar och jag känner mig helt slut. Trodde att det bara var halsen som var sjuk men hela jag är tydligen sjuk. Inte bra. Den här gången är Bobo frisk i alla fall. Elvira hostar som en tok på nätterna. Och så gråter hon och säger ajajajajajajajajaj. Jag tycker så synd om henne. Och mig, för jag får inte sova.
Men imorgon är moster Bee ledig och då ska jag tvinga henne att ta hand om oss. Moahahaha.

Nä nu ska jag väl ta mig an tvättstugan som Bobo verkar glömt bort. brrrr.

.städ.

Jag försökte mig på att städa lite nyss. Men shit vad jag blev andfådd och svettig.
Dessutom springer Elvira runt och samlar hårsnoddar. Och hon är inte speciellt tyst för hon ropar hela tiden på dom. Nu ska hon tydligen oxå gå ut med Bamse. Stackarn får tåla mycket.

Jag skulle behöva hjälp. Tänkte att jag behövde organisera om lite i garderoberna här. men hur börjar man? Tips?

.pjuh.

En lättad Mami återvände till hemmet för ca två timmar sedan. Allt har gått bra i Linköping. Jag kommer bli klar med min uppsats, ksa bara träffa henne och göra en avstäning innan jag skickar in mitt bidrag till en avslutad utbildning. Jag är såååå glad över detta. Det roliga är att jag inte själv var nöjd med det jag skickat senast, men hon tyckte tydligen att det var bra. Kanske har för höga krav på mig själv och krånglar till allt? Hmm.

Nu nattar Bobo Elvira. Känns skönt att slippa idag faktiskt. Det har varit en stor fysisk ansträngning det här med linköping. För det första var jag så trött efter besöket på ikea och för det andra höll jag på att kräkas i nervositet innan jag fick min dom. Så nu är jag glad över att få sitta här och bara ta det lugnt. Imorgon ska jag ta tag i a-kassan igen. Måste ringa. Sätta hårt mot hårt. Hur man nu gör det när man är en mes.

Och så är det ju kalas imorgon med. Isacen fyller ett och elvira blir  ett å etthalvt.

ha den bra kvällen....jag svär.

.mosiga ögon.

När man har gråtit en hel morgon så får man så mosiga ögon. jag förstår inte varför det ska hänga i så länge. Jag som inte vill visa att jag tjutit som en gris. Haha, men skönt var det. Gick ut med hundarna och satt mig i hundrastgården och vråltjöt, haha...undrar om någon på Gigantprint såg mig? Då måste dom ha undrat vad det var för psykfall som satt utanför och ylade som en varg.

Jag fick sällskap nu på kvällen av Bee. Det var trevligt. Elvira ÄSLKAR sin moster, verkligen älskar! Bara man nämner hennes namn så skiner hon upp som en sol. Det är bra. Jag fick mig lite avlastning plus gott sällskap. Danke schön!

Bobo har kommit hem från jobbet nu. Det är skönt. Jag gillar inte att vara själv (alltså utan vuxet sällskap) Jag blir så lätt uttråkad, och då börjar jag tänka massor. Usch. Så nu när Bobo äntligen är hemma ska jag nog passa på att umgås lite.

Imorgon blir det en tripp till lkpg. Jag ser inte fram emot det speiellt mycket. Men det är lika bra att få det avklarat. Ska nog vara hård den här gånge. Jag är jämt så mesig annars och bara håller med. hade jag haft lite stake hade jag fått den där uppsatsen framlagd för länge sen. Men staken lyckas jag jämt lämna hemma när jag ska till universitetet. Hah jag har en lite anekdot där som jag måste berätta om.
En gång under min utbildning gick det en helt sanslöst trög människa på samma kurs som jag. Alla avskydde henne och det gjorde även jag. Tills en dag då jag märkte att de andra gaddade ihop sig och mobbade ut henne i klassrummet. Det var verkligen alla mot en och jag hatar sånt. Så då försäkte jag ta fram staken och visa dom andra hur otoligt tröga dom var. Det slutade med att jag satt där illröd i ansiktet med gråten i halsen och sa med pipig röst att "man kan faktiskt inte bete sig som ni gör mot en person...ehhh...*gulp*" osv. Jag tror att dom andra skämdes åt mig och jag själv ångrade mig bittert! Efter det har staken stannat hemma......

.trött.

Nu har jag hämtat mig lite. Men jag måste säga att det här med pengar kan få mig att....tappa allt. Jag trodde häromdagen att det hade blivit fel på min kropp. Den dagen jag blev så trött ni vet. Jag trodde att jag var sjuk men jag har kommit på vad det berodde på. Oro såklart! Jag fick ju ångest. Jag kan inte direkt säga att det har gått över men jag har inte den där tryckande känslan i kroppen längre, Men jag är fortfarande helt slut. Tur att jag har elvira som kan få mig att skratta lite ibland och som gör att jag i några sekunde lite då och då glömmer allt dåligt.
Om bara den här sörjan kunde vara över snart så jag kunde bli glad som jag brukar vara. Hilfe!


morgonmys blir man glad av


och det här skruttet blir man glad av


Jag får leva på det ett tag

.lite ledsen i ögat.

Jag fick tag i min handledare nyss. Hon var så fruktansvärt otrevlig så jag höll på att börja gråta! Oc på det, dessutom, kommer bobo och slänger ur sig något dumt så nu känner jag mig heeeelt nere!

Mamma kom hem och lek med mig snälla!

.vanlig dag med en massa bekymmer.

Kan lova att jag är först framme när posten kommer idag!

Nä just det...han hade ju inte fått tag i min handledare igår. hmm.

Kan lova att jag är först framme när posten kommer IMORGON!

.pannkakor.

Elviras kort blir nog inte världens muntraste, men hon var söt i alla fall. Hon tyckte INTE att hon behövde le ett enda dugg. När kortet var avklarar gick vi till mormor och morfar och stekte oss lite pannkakor. Elvira ÄLSKAR pannkakor (och chili con carne, fast inte i kombination). Så nu sitter jag här och slappar. Det är skönt. Jag väntar på att Bobo ska komma från jobbet så jag får lite cuxen sällskap hemma.

Jag ringde a-kassan idag oxå, vilket var tur att jag gjorde. Fick reda på att min handläggare försöker nå min handledare från universitetet för att få det bekräftat hur mycket jag pluggar. SHIT tänkte jag och fick lite småpanik. Tänk fall hon får för sig att säga att jag har hur mycket som helst kvar eller nåt liknande!? Så jag la på och letade snabbt upp hennes nummer men hon svarade inte. Har inte svarat på hela dagen så jag skickade iväg ett mail för att förklara läget. Hon kommer bli skitsur på att hon ska behöva lägga tid på det där. Ujuj, jag rädd.
Hoppas det blir som jag vill i alla fall för då får jag förhoppningsvs pengar nästa vecka. peppar peppar!!!!!!

Nä, nu ska jag å och b**** så ses vi i aulan sen.

.idag ska Elvira ta kort på dagis.

Undrar om hon ska ha på sig blus eller en svart och grårandig tröja?

hmmmm

.söndag.

Idag kommer Sofia och leker med oss. Funderar på att föreslå en liten promenad runt Åbackarna....vi får se hur orken är.

Kan inte sluta tänka på förra inlägget. för alla er som inmte för barn kanske klippet inte är så speciellt men om man har upplevt en värk så kan man nog se det fantastiska i att kunna sjunga sig igenom en sådan. Själv hade jag fullt upp med att spy och andas. Jag måste nog öva lite på det där och dra igång en trudilutt på förlossningen, hahah. Eller det kanske stör för många?
Fatta....The Lord is my ShepEEERRDWWWOOOOAAAAAAJJAJAJAJAJAJAJA!
HAHAHAHAHAHAHH

.så här ska jag oxå föda.


.drömmar.

i morse vaknade jag förtvivlad. Bobo hade, i drömmen, lämnat mig för en gymnasietjej med rött hår som gillade organiskt kaffe.

det var hemskt!

RSS 2.0