.surt sa räven.

Elvira älskar att göra surminer efter det här. Alla skrattar ju då liksom.


.raj raj.

Idag har mormor och morfar åkt iväg ett par dagar för att ha lite raj raj på mormor 50-årsdag. Och bara för att de skulle vara borta så var de bara tvungna att ha Elvira natten till idag. Så hon har sussat så sött där istället för hema hos morsan och farsan. Och det var faktiskt riktigt skönt att få sova utan avbrott en hel natt. Och att vakna och kunna bädda sängen det första man gjorde. Känns lite fräschare så.

Nu är Sofia hos oss och lekar.Vi har varit på Maxi och handlat på bokrean, trot eller ej. Tyvärr blir det ingen Gino idag...nästa gång kanske.


Och så en bild ifrån Isacs dop. Elvira tyckte att låten dom sjöng var svinbra och var tvungen att skratta och dansa lite.
image256

.bästa moster.

Elvira har en favorit här på jorden. En som hon blir hysteriskt glad av att bara höra rösten av. Och det är hennes moster Bee. Igår busade dom två i hallen och då passade jag på att filma lite med kameran. Och jag kan säga att hon skrattade ännu mer innan kameran kom fram (som vanligt) och då kan ni ju tänka er hur kul hon hade och hur rolig hon tycker att moster är.


.mamis hjärta.

Hittade en busig bild på Elvira från i somras, juli tror jag. Man kan se redan då att hon skulle li ett riktigt busfrö.
image255
Idag har mami klippt sig. Det blev en page. Om jag får säga det själv så blev det faktiskt rätt bra. Men vi får se vad jag tycker imorgon när jag ska göra iordning håret själv. Brukar ju inte bli som hos frisören direkt. Förresten så måste jag tacka Sofia igen för att hon beställde tiden åt mig. Schyrre!
Sedan åkte Elvira och mami till ÖF som vi brukar göra på måndagar. Idag var det lugnt där, men innan vi kom hade det varit typ 60 pers därinne så det kändes som personalen var helt utmattade. Elvira var i sitt esse och satt inte still en sekund.
Måste bara berätta om en händelse från köket på ÖF. Som alla vet så äter ju Elvira ungefär lika mycket mat som en fluga och just idag hade vi faktiskt mat med oss för att jag skulle se hur hon skulle reagera om det fanns barn runtomkring som åt. Själv hade jag med mig en liten meny från McDonalds som jag för övrigt inte åt upp och därmed fortfarande kan få känna mig lite smal. Elvira åt i alla fall ingenting utansatt mest och gnällde och tjöt. Då kon personal S på den brillianta idén att tvätta saltet av en pomme och ge henne och den ville hon förstås ha eftersom den var kul att hålla i och snutta på. Så mitt i den scenen kliver en sköterska från BVC in och får förklarat för sig att Elvira inte vill äta. Då vänder hon sig mot mig och tittar på mig som om jag var en liten uppkastning, och säger "Nä det förstår väl jag de att hon inte vill äta. Jag skulle också skita i maten om jag fick pomme. Ha, det skulle väl vem som helst. Mat, vem vill ha mat när man kan äta godis."
Som om jag skulle sitta och ge Elvira sötsaker och McDonaldsmat istället för nyttig mat.
Jag ville resa mig upp och köra in pommen i näsan på henne men som tur var så erkände S att det var hon som hade gett Elvira pommen. Så då frågade sköterskan "Jaha så du brukar inte ge pomme alltså?"
Jo, till frukost lunch och middag ville jag svara men jag höll mig och svarade inte alls istället. Sedan satt hon och stirrade på oss när vi försökte äta. Grrr...Mjauuu (catfight)

Men nu har jag kömmit över det där...japp...det ......har j.........ag


.dop.

Idag har vi varit på dop. Isac har fått vatten på huvudet. Det var ett fint dop och väldigt lättsamt. Sånt är skönt. Då trivs jag att vara i kyrkan. Annars så är allt så stelt och seriöst, fast det är seriöst med dop alltså, inte det. Det är bara att mina erfarenheter av kyrkor är antingen att det är helt galet eller också helt stelt. Jag föredrar stelt men det här var ännu bättre.
Isac skötte sig finfint. Han la en diskret uppkastning på dopklänningen och på golvet så den biten skötte han bra tycker jag och Elvira. Elvira var imponerad av all fin sång och dansade loss i Moster Bees knä. Kyrkan var hur fin som helst. Ljus och fin. Jag tog bilder med föräldrarnas kamera, vilket kan ha resulterat i katastrof, vad vet jag. Har ju inte sett bilderna själv. Men men det finns ju hundra andra som tog bra bilder säkert.
Min man tex:

image254

.lilla busfrö.

image253
Elvira har sovit hela natten inatt. Undrar om det var för att hon var så slut efter fem minuters-metoden igår eller om det hjälper att hon får somna själv. Vi lär väl märka.
Idag har vi försökt att äta igen. Igår gick det superbra och Elvira fick i sig säkert tio skedar spagetti med köttfärssås helt av egen vilja. Idag gick det inte lika bra men hon gapade några gånger i alla fall. Efterrätten gick desto bättre. Vi ska försöka nu snart igen med lite gröt och frukt. Får se hur det går. Jag hgar hopp nu i alla fall.
För övrigt så städar jag och Elvira ostädar efter mig. Vi har leksaker och pappersinsamling över hela lägenheten ända in på toaletten.
Senare ska vi ner på stan och shoppa doppresent. Inte det lättaste men jag har några idéer. Tjejer är ju egentligen lättare att köpa till eftersom man kan köpa halsband och sånt då men jag vet inte....det kanske finns något sådant för killar oxå... en såndär riktigt killgrej.
Ska nog ta och köpa mig något nytt oxå. Har sett en kjol på lindex som jag är lite sugen på.

Elvira låter hälsa att hundpussar är det gooodaste som finns!

.gråt.

kör just precis i denna stund fem minuters-metoden. Och det skär i hjärtat.

.tack.

Idag har Sofia skaffat mig en klipptd och det var väldigt snällt för jag hade inte gjort det själv. Tack tack!

.c-uppsats.

Momo mari är barnvakt åt Elvira. Jimybobo är barnvakt åt mig. Jag försöker skriva c-uppsats. Känner mest för att radera hela skiten.

.ett hett tips.

Om det är någon som är sugen på Borats baddräkt för män så har jag hittat den. Finns att köpa på www.firebox.com
Förövrigt den bästa sidan just nu.

Idag har Elvira och jag roat oss på lite Babysång. Känns dock lite tråkigt att gå dit eftersom ingen pratar något speciellt så man sitter mest där och tjuvlyssnar på andras samtal. Men men det är ju för Elviras skull så jag får väl nöja mig med att hon har trevligt.
Sedan gick jag och Elvira och åt med Moster Bee och vi tog även en sväng upp på hennes jobb. Där var det en trevlig själ som tittade på min mage och undrade om det var dags för en till. Tack för den Televerket!
BVC ringde oss idag med. Dom undrade hur det gick med Elvira och maten, och eftersom det inte alls går så hade hon som föörslag att jag skulle svälta Elvira. Tydligen så tror dom att hon kommer äta mat sen. Vad vet hag men jag gör väl som dom säger. Stackars barn.
Lite bilder från föregående vecka
image246
Spelar lite maraccas för förbipasserande bilar

image247
Elvira fick öppna moffas paket

image248
Isac har blivit en riktigt stilig ung man

image249
Elvira pratar lite med Sofia

image250
Lite lek på ÖF

image251
wiiiii

image252
tittut

.försöker få någonting gjort.

Idag hade jag tänkt att ta en lång promenad med hundarna och Elvira så att hundarna kunde få rasta av sig ordentligt och Elvira kunde osva i vagnen. Men nej så blev det inte. Nu ringer Noblessa och undrar om dom kan komma IDAG och fixa med sånt som varit lite knasigt i köket.
OFTA!
Så här blev ingen promenad inte. Fick istället städa och sedan middagsnatta Elvira och hundarna får väl hålla sig helt enkelt. Skit. Skulle besökt ÖF klockan ett oxå. men nu kommer dom mellan 13,15 och 13,30 så jag blir sen dit och missar teater och sång.
OFTA!

Så nu sitter jag här och väntar på att dom ska komma. Världens sämsta teve program är på teven, Ellen, och skolarbetet är öppnat men det skriver sig ju inte själv direkt.
Känner mig totalt misslyckad för övrigt.
Vaknade yr i huvudet och kunde knappt gå...

.Hairspray.

Årets bästa film. Måste bara ses!

.mitt i leken.

Elvira hejjar just nu på Lasse Lindh och Carola och Andreas.

.Igår.

Igår fyllde morfar Peter år. Det blev ett kalas av det högljudda slaget. Men det var trevligt ändå. Elvira var trött när vi kom men lyckades hålla sig vaken nästanpå hela kvällen. Morfar fick av oss ett par fotbollsskor, ett fleeceset, en penna med sitt namn på, två dvd-filmer och en fotoram som visar bilder i ett bildspel. Mycket bra tyckte vi själva. Vill nog ha en egen sån ram o ha i Elviras rum. Kan hon ligga och titta på.
Eftersom Elvira somnade hos mormor och morfar fick jag snäll ta och sova där i natt. Det var hur skönt som helst. Värsta mjuka täcket och en perfekt kudde. Jag ska nog flytta tillbaka. Synd om min familj bara....nä jag stannar nog hemma.
Idag ska jag göra skolarbete och få lite hjälp av min man innan han går och jobbar. Sen är det barnvakt som gäller. Moa kommer och det blir nog mys framför teven ikväll. Kanske till och med köper oss lite chirrepurre.

Så...nu till skolarbetet. fy.

.Sofia är här.

Vi äter varma chokladfyllda bananer
image245
mmm


.hjärtat.

Hittade precis en sida på internet där man arbetar med hundar i Thailand. Vi såg ju ett antal själva när vi var där och varje gång smärtade det lite i hjärtat. Därför dog nästan mitt hjärta när jag gick in på www.soidog.org och tittade på bilder och en youtube video.
Kolla själva (eftersom jag är en nörd så vet jag inte hur man får in videon direkt i bloggen.)

http://www.youtube.com/watch?v=Ut8-GfJQxBE


image244

.biblioteket.

Igår var jag på biblioteket och ljög. Det är inte alltid man gör sånt men jag var helt enkelt tvungen. Och idag var jag där igen och smög omkring och lånade nya böcker. Jobbigt värre. Trodde dom skulle komma och ta mig i örat.

Nu är två av Elviras favoriter här. Moster och morfar. Moster Bee och jag hade tänkt göra lite slingor i våra hår.

image243
blå himmel över koh Lanta

.nytt inköp.

Förutom att jag idag inghandlat byxor för 29:- har jag även reklamerat vagnen vi hade till Thailand och köpt en ny. Det blev en sulky från BRIO.
image242
BRIO Race - fast jag köpte en helt svart

.hjälp.

Kan någon hjälpa mig med min uppsats?



Jag behöver hjälp i stora mängder!!!

image241
bjder på en thai-solnedgång

.min Elvira.

På en månad har hon växt så mycket. För det första har hon växt på längden och kan nu inte längre ha sina bodysar. Köpte därför ett helt lager i stl 74 på rean. För det andra så är mycket mer nyfiken nu jämfört med tidigare. Idag har hon till exempel charmat alla på ÖF genom att göra rörelser till sångerna och klappa händerna som en galning till dockteatern.
Jag väntar bara på att hon går iväg själv nu. För hon blir nog tidig med det men tanke på att hon nu vid 9 månaders ålder går med stöd enbart i ena handen.

Men så har vi ett problem. Hon sover väldigt dåligt. I natt till exempel så började gnällandet redan 22.35. När hon väl har börjat rulla runt i sängen och gnälla och gnyr så slutar det inte. Så tillslut somnade hon och jag i soffan framför teven klockan 06.30. SKitjobbigt. Jag är helt slut!
Försökte läsa boken om barns sömn men sådana böcker tycker jag enbart innehåller metoder som någon medelålders människa som jobbat på dagis i 30 år kommit på. Dom kan inte mitt barn helt enkelt.
Är det någon annan som kan hjälpa mig/oss?

.mi madre.

Hon är finast hon.
image240

.min man fotografen.

Jimmy har tagit så fina bilder i Thailand. Funderar på att beställa några på canvasduk. Vad säger ni, vilka ska det bli?

image235
Longtailbåt
image236
spår av Tsunamin
image237
Straydog
image238
cow
image239
sweet golden bastard

Oj det fanns så många. Jimmy hade nämligen tema hundar på semestern. Han fotograferade nog alla lösgående hundar på norra koh lanta. Så nu funderar jag starkt på att göra förstoringar av dom.

.christer, vilken kille.

Inte ens Elvira gillade Christer Sjögren. Så varför gör svenska folket det?

.snackaru.

Jag har precis idag blivit stolt medägare till en riskokare. Har alltid tänkt att det måste vara jordens mest onödiga uppfinning, men efter att min man läst om maskinen högt ur bruksanvisningen så tror jag nu att livet måste vara ofullständigt utan en sådan maskin. För tänk att kunna hälla i vatten och riskorn, vänta några minuter och poff så har man färdigt ris som hålls varmt i upp till fem timmar. Om man nu skulle bli hungrig igen efter en tid.
Kan livet bli bättre än så här?

.säg mig, hur mår du.



Idag när jag gick ut med hundarna funderade jag lite på vad som hänt med mig det senaste året. 25 år av mitt liv har gått och jag borde anse mig själv vara en vuxen ansvarstagande kvinna. Jag har en lärarutbildning som är en millimieter från klar, jag är gift har två hundar och världens bästa dotter. Borde jag inte känna mig vuxen nu?
Det känns fortfarande som jag väntar på att livet ska börja. Är inte det konstigt, eftersom det i allra högsta grad har börjat. Har det med att jag inte har något jobb att göra? För mitt i alltihop så känner jag mig så nöjd med mitt liv och vill inte byta ut en enda liten bit av det.


.ekus me maaaam.

Vad gör man om dagarna i kalla Sverige?

Jag hade tänkt att bli en ny människa som bara gör nyttiga saker och som håller mitt hem rent och fräscht och min kropp smal och trind, men jag känner redan nu att jag inte kommer att hålla vad jag lovat.
Redan nu har jag (och Elvira) fyllt hemmet med diverse småsaker som inte ligger där de är menade att vara. Elviras rum har på en dag flyttats till köket där man just nu får kliva långa kliv för att inte ramla över klossar och gosedjur. Packningen som inte vill packa upp sig själv ligger kvar i väskorna som står ganska mycket i vägen i hallen.
Idag har jag stillat sötsuget med en å en halv liter coca cola och jag kan inte längre skylla på att man håller magen i form och fri från semesterdiarre med cola, för jag är ju inte längre på semester. Och etfersom jag planerar att sluta amma och därmed kommer att lättare gå upp i vikt är detta intag av cola som att hälla i sig matolja. Jag blir ibland lite äcklad av mig själv när jag ser dallret som finns kvar på magen efter en graviditet. Kroppen är inte vad den har varit. Och tuttarna ska vi inte tala om. I mina ögon hänger dom i ungefär samma höjd som naveln. Köpte mig en nya bh för att försöka rädda utseendet. Funkade ganska bra förutom att det ser ut som jag har gigantiska tuttar i höjd med hakan nu istället.

Blir man någonsin nöjd?

Jag behöver hjälp med sysselsättning. Jag behöver hjälp med matlagning och jag behöver hjälp med städning. Kan du hjälpa mig?

Och så behöver jag lite fler vänner tror jag. Kändes som min mobil hade dött under semestern. Ingen skickade ens ett pip till den. Surt!


.hemma igen.

Så var familjen hemma igen. Vi kom hem 01,30 natten till tisdag. Kändes konstigt att lägga sig i sin egen säng. Vi har haft så sköna sängar i Thailnad så det blev inte riktigt så som man hade tänkt sig att sova i sin egen säng.
Elvira fick sova med oss. Hon sov jättebra trots thailandstid och allt. Halv sju gick vi upp och badade och sedan sov hon lite till.

Hundarna är hemma nu oxå. Känns underbart att ha två små varma jyckar i sängen. Dom är sååå gosiga. Har bestämt att jag ska ägna dom mer tid än det har blivit sedan Elvira föddes. Jimmy har ju tagit alla promenader nästan men nu ska jag ta igen lite av det. Får se hur det funkar. Funderar starkt på att kanske gå någon kurs med dom i vår oxå. Jag menar dom sköter sig ju inte exemplariskt med andra hundar. Det borde dom göra.

Bee och jag tog en sväng på stan igår. Allt var precis lika tråkigt som vanligt. Man förväntar sig ju faktiskt att något har hänt men icke då. Men jag inhandlade en ny jacka, en tunika, legging och en underbar bh. Behövde verkligen komma ifrån dom där amningsbehåarna. Har ju bestämt mig för att sluta amma nu. elvira använder dom bara för att snutta på och det känns så onödigt. Måste ägna massa tid på att få henne att äa valig mat nu. För det ill hon verkligen inte. Några skedar gröt går bra ibland och såälsjar hon ananas men det är ju lite för starkt för henne, annars äter hon ingenting förutom smörgåsrån.

Vill ni se bilder?



Kommer fler snart...

RSS 2.0